ContactLinksForumMediaTeamAgendaHomeNieuws

24-05-2006 Oranje 8e na eerste SimRacing WorldCup race!

Wat een mooi seizoen-opener had moeten worden voor onze oranje equipe, begon met de pech dat Mark Aalberts op het allerlaatste moment niet van start kon gaan. Gelukkig kon Déthan (seatholder, red.) kort voor de start rekenen op de steun van een nieuw simrace talent uit Nederland, Stephane Rouault. De 19-jarige Stephane is zonder extra te kunnen trainen in de cockpit gestapt - waar hij nog problemen had met een remveer van z'n rempedaal - en heeft gestreden voor de eer van ons land. Bedenkend dat Stephane had gedacht de race live mee te kunnen kijken en opeens zelf de rijder bleek te zijn, is een behaalde 8e plaats absoluut iets waar hij - en wij natuurlijk niet minder - trots op kunnen zijn!


Stephane had de 12e tijd neergezet tijdens de open kwalificatie, waardoor hij de race nu dan ook moest aanvangen vanaf die plek.
Na een goede start, waar hij wel werd klemgereden door andere landen, klom hij toch snel op naar de top. Onderweg verloor hij nog z'n neus waardoor hij binnen moest komen. Daarna kwam hij goed in het ritme - hij heeft rondetijden neergezet die top 5 tijden bleken te zijn - en werkte zich snel op naar waar ie uiteindelijk ook zou finishen. En zo is onze thuisrace onder bijzondere omstandigheden gestart maar uiteindelijk goed én terecht geëindigd dankzij Stephane, en wel op een welverdiende 8e plek! Déthan is dan ook zeer te spreken over zijn optreden: "Om zo in te springen vlak voor de start, is niet de meest ideale start voor een coureur. Hij heeft hier geen enkel probleem van gemaakt, ging zitten en deed zijn best. Ondanks zijn rempedaal probleem heeft ie de race helemaal uit kunnen rijden met nog een fantastisch resultaat. We zijn hem dan ook erkentelijk voor zijn inzetbaarheid, motivatie en resultaat in 's werelds eerste en enige SimRacing WorldCup evenement!".


De eerste ASRWC-race is gewonnen door een sterk optreden van Zwitserland die een geweldige race heeft gereden. Italië werd 2e en Spanje (het enige niet A1GP-land) behaalde een mooie 3e plek.
De eerst volgende race in de Armaroli SimRacing WorldCup zal gehouden worden op 3 Juni.
Deze live uitgezonden (!!) wedstrijd zal ook dit keer weer te zien zijn via internet bij Holland Racing Team. Graag tot dan!


Home - Nieuws - Agenda - Team - Media - Forum - Links - Contact