ContactLinksForumMediaTeamAgendaHomeNieuws

21-08-2006 Wederom pech voor Nederland

Het zit Nederland niet mee. Dit keer was onze Oranje-rijder Mark Aalberts de pechvogel. Ondanks een keurige 6e trainingstijd, moest hij door een technische storing toch starten vanaf de laatste plaats op de startgrid. Nadat de lichten uitgingen en Mark aan zijn eerste race in ASRWC wilde beginnen, sloeg het noodlot al toe. Colombia is vergeten bij de start de Launch-Control te gebruiken (Launch-Control wordt gebruikt om iedereen een veilige start te geven en de eerste bocht door te laten komen) hierdoor kwam de coureur uit Colombia in botsing met Mark, waardoor de race voor Mark al voor de eerste bocht ten einde was, nadat hij was klemgereden en een wiel verloor.

Helaas dus geen punten voor de Oranje-equipe tijdens de spannendste ASRWC race ooit.
De race werd gewonnen door wederom een sterk optreden van de Zuid-Afrikaan Zaahir Essa die, ondanks een klein griepje, de wedstrijd wist te winnen.
David Greco van Italië, die de laatste 2 wedstrijden wist te winnen en ook deze race van pole mocht starten, finishte op een 3e plaats, achter een verrassend optreden van de Hongaar Péter Szánto die een prima race reed en 2e werd.

De Spanjaard Sergio Casalins, die door technische problemen de vorige race niet kon rijden, kende een sterke comeback. Hij finishte op een keurige 4e plaats, terwijl hij als
8ste moest starten. Dat belooft wat voor de komende race, die over 2 weken (2 September, red.) zal plaatsvinden op het circuit van Barcelona in Spanje. Sergio zal daar ongetwijfeld een gooi willen doen om op het podium te komen tijdens zijn thuisrace.

Uiteraard zullen wij die race ook weer live uitzenden via de site, en we hopen dat Patrick de Wit een goede race voor Nederland zal rijden en dat wij dan een keer het geluk aan onze zijde hebben.

Dus tot 2 September, wanneer alweer de 5e race van het seizoen van start gaat!

Home - Nieuws - Agenda - Team - Media - Forum - Links - Contact