ContactLinksForumMediaTeamAgendaHomeNieuws

03-03-2008 Stephane Rouault in actie voor Holland Racing Team!

Met de op race-gebied lege wintermaanden, heeft Holland Racing Team zich ingeschreven voor het nieuwe - niet commerciële - online kampioenschap: F3NationsCup.
In dit kampioenschap mogen de 40 snelste rijders deelnemen aan de 2 races die het weekend telt. In tegenstelling tot ASRWC, mogen hier wél andere team leden van 't team deelnemen aan de race, als ze zich maar bij de eerste 40 gekwalificeerd hebben.

Zondag 24 februari j.l. vonden de eerste twee races (ieder 30 minuten) plaatst op het Franse circuit Charade en het Italiaanse Vallelunga.
De eerste race had Stephane kunnen winnen (hij kwalificeerde op een 3e plek), maar door een spin na 10 rondjes moest hij naar de pits om zijn achtervleugel te repareren. Hij finishte de race uiteindelijk op plek 15.
De 2e race, waar hij als 7e van start ging (in een veld met 9 Fransen en 7 Italianen die de hoofdmacht waren), deed hij het een stuk beter: hij finishte op een keurige 3e plek als enige Nederlander!

Na deze twee races staat Nederland nu op een 5e plek met 26 punten.
Frankrijk staat 1ste met 89 punten, gevolgd door Brazilië met 58 punten en 3e staat Italië met 33 punten.

Door technische problemen was het helaas niet mogelijk voor organisator FFSCA om de race live te laten zien. Dit hopen ze de volgende race, 16 Maart a.s., verholpen te hebben. De rijders zullen dan hun kunsten mogen vertonen op het circuit van Indianapolis (Amerika) en de Hungaroring (Hongarije)

Home - Nieuws - Agenda - Team - Media - Forum - Links - Contact